Karjalan Heimo 5-6: 2022

7,00

(Tuote)Osastot: ,

Kuvaus

Karjalan Heimo 5–6/2022

Keskikesällä ilmestyvässä Karjalan Heimon numerossa julkaistaan ensimmäinen osa Ted Leclairen laajasta, artikkelista, joka avaa rajaseudun levotonta elämää Hyrsylän mutkan alueella 1920–30-luvuilla.

FT, dosentti Tiina Seppä analysoi perinteenkerääjän ja kirjailijan Samuli Paulaharjun heimosotaretkiltään kirjoittamien kirjeiden yllättävää asennemaailmaa.

Myös itkuvirsiperinne puhuttaa ja herättää tunteita. Joensuussa toukokuussa järjestetyssä itkuvirsiseminaarissa ääneen pääsivät niin itkijät, tutkijat kuin aktivistitkin.

Tuukka Karlsson vie lukijat vienankarjalaisten loitsujen maailmaan, josta hän ammensi väitöstutkimuksensa aiheen ja aineistot.

Karjalankielinen Tutkimušmatalla Muurmannin alovehella –juttusarja on edennyt kolmanteen osaansa. Siinä Elvira Džiošvili ja Julia Litvin haastattelevat Knäžöin karjalaisia ja pomoreja heidän identiteettiensä yhtäläisyyksistä ja eroista.

Pia Paananen kertoo Ortodoksisen kirkkomuseo Riisan ajankohtaisesta näyttelystä Kuopiossa ja Tuomo Kondie arvioi Natalia Antonovan mainion oppaan ABC – Lapsen kanssa karjalaksi.

Posted in Uncategorized |
Bookmark the permalink.