Karjalan Heimo

Seuran julkaisema korkeatasoinen aikakauslehti Karjalan Heimo -lehti on arvostettu kulttuurijulkaisu, joka ilmestyy kuusi kertaa vuodessa kaksoisnumeroina. Se on myös vanhin Suomessa ilmestyvä karjalainen aikakauslehti. Seuran jäsenmaksuun sisältyy Karjalan Heimo -lehti mutta lehden voi myös tilata erikseen ilman jäsenyyttä. Lehti lähetetään kaikille seuran jäsenille jäsenetuna, paitsi ns. lisäjäsenille (yksi lehti / talous).

Lehden vapaakappaleita postitetaan Karjalan tasavallan kouluihin, kirjastoihin ja Karjalan Rahvahan Liiton hallituksen jäsenille sekä muille vaikutusvaltaisille henkilöille.

Lehden irtonumeroita voi ostaa KSS:n verkkokaupan kautta: https://www.karjalansivistysseura.fi/tuote-osasto/karjalan-heimo-lehti/

Lehden artikkelihakemisto vuosilta 1995–2011 laadittiin kesällä 2012. Lehden artikkelihakemisto vuoteen 2019 saakka löytyy Sampo-tietokannasta: http://www.karjalansivistysseura.fi/sampo/fi/aineistot/karjalan-heimo

Karjalan Heimo seuraa aktiivisesti karjalaisia ja suomalais-ugrilaisia tapahtumia niin Suomessa, Karjalan tasavallassa kuin muuallakin maailmassa. Henkilöhaastattelut ja kirjallisuusjutut sekä muut taide-esittelyt kuuluvat edelleen lehden keskeiseen sisältöön.

Karjalan Heimo pyrkii vaikuttamaan aktiivisesti karjalan kielen säilymiseen ja kehittämiseen. Lehti tarjoaa keskustelufoorumin lukijoille ja pyrkii entistä enemmän aktivoimaan lukijoita kirjoittamaan ja ottamaan kantaa. Lehdessä julkaistaan myös lukijoiden omia muistelu- ja perinnekirjoituksia. Suomi ja karjalan eri murteet näkyvät edelleen lehden sivuilla.

Päätoimittaja: Katri Kovasiipi
Puhelin: 050 554 3223
Sähköposti: paatoimittaja@karjalanheimo.fi
Osoite: Luotsikatu 9 D 10, 00160 Helsinki
Internet: www.karjalanheimo.fi