Kuva-arkisto

Seuran valokuvakokoelmassa on yli 5000 valokuvaa, monet niistä kuvaavat kyliä, joita ei enää ole Valokuva-arkistoa täydennetään uusilla kuvilla sitä mukaa kuin niitä saadaan siirretyiksi sähköiseen muotoon. Digitaalinen valokuva-arkisto on osa Sampo -sukututkimustietokantaa.

Siirry kuva-arkistoon ->

Arkiston kuvat on lajiteltu teemoittain kokonaisuuksiin. Näitä ovat muun muassa Boris Karppelan sota-ajan Aunuksessa ottamat kuvat, viime vuosisadan alkupuolella Suomeen muuttaneiden karjalaisten työ- ja elinoloja dokumentoivat kuvat sekä uudemmatkin kokoelmaan lahjoitetut valokuvat.

Kuvissa esiintyvät paikkakunnat ja henkilöt on listattu kuvien yhteyteen silloin, kun nämä on pystytty tunnistamaan. Kuvia on mahdollista etsiä arkistosta niin henkilöiden, paikkakuntien, vuosiluvun kuin niihin tehtyjen merkintöjenkin perusteella.

Seuran jäsenistöllä ja muilla asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus auttaa arkiston merkintöjen täydentämisessä ja kuvissa esiintyvien henkilöiden tunnistamisessa. Läheskään kaikissa kuvissa ei ole ollut merkintöjä niiden sisällöstä ja niinpä arkistossa on satoja kuvia, joiden kohdalla tiedot ovat vajaat.

Toivomme että jäsenistö liittyy mukaan kuvien tunnistamistyöhön ja auttaa näin säilyttämään sen korvaamattoman muistitiedon, joka voi auttaa tulevia Karjala-tutkijoiden ja tuntijoiden sukupolvia.