Kalle-varoin starinoi — Kalle-variksen tarinoita

15,00

Kuvaus

Kalle-varoin starinoi – Kalle-variksen tarinoita on kaksikielinen teos, joka kertoo siitä, kun maatalolle tulee asumaan kesy variksenpoikanen.

Hauska ja värikäs lasten ja vanhempien kirja, jossa Kalle-variksen tarinoita kerrotaan kahdella kielellä – livvinkarjalaksi ja suomeksi. Kirjan ovat luoneet Jorma Salonen, Tuomo Kondie ja Marie-Therese Olenius-Noopila.

Kalle-variksen tarinoita

Mitä tapahtuu kun maataloon saapuu erikoinen lemmikki, pieni variksen poikanen? Luvassa on erikoisia kommelluksia, ystävyyttä ja kasvua.

Kalle-variksen tarinoita kertoo pienestä, vähän ilkikurisesta, mutta fiksusta orvosta variksesta, joka on monessa mukana. Hyväntuulinen kertomus yhteisistä hetkistä variksen ja karjalais-suomalaisen perheen välillä on tositapahtumiin perustuva muistelu kesästä, jolloin lapset päättivät ryhtyä hoitamaan varista.

Tarinoita on kerrottu iltasaduiksi ja nyt niitä kerrotaan jo toisessa polvessa. Perheen juuria kunnioittaen ne on käännetty myös karjalan kielelle nuoremman sukupolven voimin.

Kalle-varoin starinoi

Midä tapahtuu, konzu fermale tulou omaluaduine lembielätti, pieni varoin poigaine? Toiveis on eriluaduzii mökelmyksii, ystävytty da kazvuo.

Kalle-Varoin starinoi kerdou pienes, vähä zlodies a hajukkahas orbois varois, kudai on äijäs keral. Hyvän mielen kerdomus yhtehizis aijois varoin da karjalas-suomelazen perehel välil on tozitapahtumih perustui mustelu kezäs, konzu lapset piätettih ruveta pidämäh huoldu varois.

Starinoi ollah kerrottu ildusuarnoinnu da nygöi nennii kerrotah jo toizes polves. Perehen juuriloi kunnivoijen net ollah kiännetty sežo karjalakse nuoremban sugupolven väil.

Pehmeäkantinen kirja upealla kuvituksella. KSS 2021, s. 27.

Posted in Uncategorized |
Bookmark the permalink.