I. K. Inha: Kalevalan laulumailta

35,00

Kuvaus

I.K.Inha

Klassikkoteos täydellisenä laitoksena

Into Konrad Inhan Vienan retki vuonna 1894 on karelianismin historian merkittävimpiä. Pitkän kypsyttelyn jälkeen vuonna 1911 ilmestynyt teos Kalevalan laulumailta on väkevästi vaikuttanut käsityksiimme runojen Karjalasta. Inhan valokuvien näkymät ovat pysyvästi painuneet suomalaisten kalevalaiseen tajuntaan. Monelle Kalevalan takainen maailma heijastuu yhä Inhan ikuistamina maisemina, henkilöinä ja tunnelmina.

Eino Leino kirjoitti heti Inhan matkakertomuksen ilmestyttyä: ”Hän on kulkenut avoimin silmin ja herkin sieluin siellä, eläytynyt täysin kansan tapoihin ja psykologiaan, mutta ei silti omaa itseäänkään eikä nykyaikaista maailmankatsomustaan unohtanut. Hän on rakastanut Karjalaa ja Karjala on avannut aarteena hänelle. Hän johdattaa meidät kummalliseen, tarunomaiseen lumottuun linnaaan ja on itse joka hetki saman taikapiirin pyhyyden kahlitsema.”

I.K.Inhan juhlavuonna, jolloin on mahdollista tehdä retkiä Vienan runokyliin, Kalevan laulumailta -teos ilmestyy lyhentämättömänä, täydellisenä laitoksena. Teos sisältää myös tarpeelliset asiahakemistot, karjalan kielen sanaston, Inhan elämänvaiheet ja Pekka Laaksosen kirjoittaman johdannon. Inhan ainutlaatuiset valokuvat julkaistaan alkuperäisinä, rajaamattomina.

Posted in Uncategorized |
Bookmark the permalink.