Carelica-kirjasto

Siirry Carelica -kirjaston tietokantaan

Tervetuloa tutustumaan kirjastoomme paikan päälle
(Luotsikatu 9 D Helsingissä) tai kysyä valikoimasta sähköpostitse:
toimisto@karjalansivistysseura.fi

Seuran Carelica-kirjasto käsittää yli 5000 teosta, joiden joukossa on lukuisia harvinaisuuksia. Carelica-kirjasto palvelee tutkijoita ja Karjalan asioista kiinnostuneita. Teoksia ei lainata, mutta niihin on mahdollisuus tutustua Carelica-kirjastossa, erikseen sopien, toimistoaikana maanantaista torstaihin klo 10–15 (lukuun ottamatta heinäkuuta).

Seura kerää, tallentaa ja levittää karjalaista perinne-, historia- ja sukutietoa. Arkistosta löytyvät seuran pöytäkirjat ja kirjeenvaihto vuodesta 1906 alkaen. Ne sisältävät arvokasta historia- ja muistitietoa mm. karjalaisuudesta, runonlaulajista ja laukkukauppiaista. Seuran laaja arkisto on siirretty vuonna 2008 Kansallisarkistoon, jossa se on tutkijoiden ja muiden Karjalan asioista kiinnostuneiden käytettävissä. Historiatietoa löytyy myös Sampo-tietokannasta

Seuran laajasta arkistosta löytyvät yhdistyksen pöytäkirjat ja kirjeenvaihto vuodesta 1906 alkaen. Arkistot sisältävät arvokasta historia- ja muistitietoa mm. karjalaisuudesta, runonlaulajista ja laukkukauppiaista..

Merkittävä osa historiallista  arkistoa on siirretty vuonna 2008 Kansallisarkistoon, jossa se on tutkijoiden ja muiden Karjalan asioista kiinnostuneiden käytettävissä. Historiatietoa löytyy myös Sampo-tietokannasta.