Sukukansapäivien 2018 ohjelma julkaistu

Vuoden 2018 sukukansapäivien ohjelma on julkaistu. Lue moninaisista tapahtumista lisää tästä tiedostosta (PDF)!… [...]

Sukukansapäivien 2018 ohjelma julkaistu Sukukansapäivien 2018 ohjelma julkaistu

Studia Generalia -sarja jatkuu 4.10.

kuva: Karjalan rykmentti marssii Vienan Kemissä. Imperial War Museum. Karjalan Sivistysseuran järjestämä Studia Generalia -sarja jatkuu. Pekka Vaara… [...]

Studia Generalia -sarja jatkuu 4.10. Studia Generalia -sarja jatkuu 4.10.

Opiskeluapurahojen haku aukeaa 1.9.2018

Karjalan Sivistysseuran opiskelija-apurahat ovat haussa kerran vuodessa, syyskuussa. Hakulomake aukeaa lauantaina 1.9.2018, ja hakuaika päättyy 30.9.… [...]

Opiskeluapurahojen haku aukeaa 1.9.2018 Opiskeluapurahojen haku aukeaa 1.9.2018

Karelska Kultursällskapet

Karelska Kultursällskapet strävar efter att förena karelare över gränsen för att vårda det karelska språket och den karelska kulturen, dvs sin identitet. Mångsidigt samarbete inom och utanför sällskapet är väsentligt för att hålla det karelska språket och den karelska kulturen levande.

Värdegrunden i sällskapet bygger på en stark öst- och gränskarelsk identitet, karelskt och Kalevalabaserat kulturarv och finsk-ugriskt kultur. Att utveckla och bevara språket och kulturen livskraftig är centrala i Karelska Kultursällskapets verksamhet. Historien har lärt karelare att uppskatta gemenskap, tolerans och interaktion mellan olika kulturer och religioner.

Utbildning, rätten till eget språk och kultur, gemenskaplighet, tolerans samt växelverkan mellan etniska folkgrupper och religioner är sällskapets värden. Målet är att förena dessa i och med sällskapets verksamhet.