Apurahat ja kohdeavustukset

(kohdeavustukset, kts. erillinen sivu)

Opiskeluapurahat

Karjalan Sivistysseura myöntää vuosittain opiskelija-apurahoja itä- ja rajakarjalaista sukujuurta oleville opiskelijoille.

Opiskelija-apurahat ovat haussa kerran vuodessa, 1.-30.9. välisenä aikana. Hakuaika päättyy 30.9. kello 24.00 Suomen aikaa. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Opiskeluapurahoja haetaan sähköisellä lomakkeella, jonka linkki avataan hakuajaksi tälle sivulle. Tarkemmat hakuohjeet kannattaa lukea ennen hakulomakkeen täyttämistä. Hakulomakkeeseen tulee liittää opintosuoritusote.

Apurahat on tarkoitettu opiskelijoille, joiden sukujuuret ovat seuraavilta alueilta:

  • Vienan Karjala (ml. Suomen vanhat vienalaiskylät Kuivajärvi, Hietajärvi ja Rimmi)
  • Aunuksen Karjala
  • Lyydiläisten asuma-alueet Karjalan tasavallassa
  • Raja-Karjalassa tai Sortavalan ympäristössä (Sortavala, Sortavalan maalaiskunta, Ruskeala, Harlu, Pälkjärvi, Soanlahti, Korpiselkä, Suistamo, Suojärvi, Impilahti ja Salmi sekä Värtsilän ja Ilomantsin luovutetut alueet)
  • Tverin Karjala

Opiskelija-apurahojen hakuohje ja -lomake:

Opiskeluapurahojen hakuohje

Hakulomake (avoinna 1.-30.9.)

Myönteisen päätöksen saaville lähetetään 30.11. mennessä tieto hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Apurahat maksetaan vuoden loppuun mennessä.

Apurahoja haettavissa Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiöltä

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön Väinölä rahaston tavoitteena on syntyperältään karjalaisten nuorten henkilöiden opintojen tukeminen ja karjalaisten henkisten ja taloudellisten pyrintöjen tukeminen. Etusijalla ovat vienankarjalaiset hakijat ja hankkeet. Lisää tietoa haettavista apurahoista
https://www.kkes.fi/apurahat/