Ohjeita tiedonhakuun

Sampo-tietokantaan talletettuihin dokumentteihin on liitetty niissä keskeisimpänä esiintyvät suvut, henkilöt ja paikat. Luettelointi ei siis kata kaikkia dokumentissa esiintyviä sukujen, henkilöiden ja paikkojen nimiä, joten aiheestaan tietoa hakevan sukututkijan on syytä lukea läpi kaikki aihetta mahdollisesti sivuavat dokumentit, eikä luottaa pelkkiin luettelointitietoihin. Asiasanoitusta koskee sama varaus - termeissä on rinnakkaisuuksia, eivätkä ne välttämättä kata kaikkea aineistoa, joten aihepiirittäistä hakua kannattaa tehdä myös vapaan sanahaun työkalun avulla.

Karjalan Heimo -lehdet ovat viime vuosien osalta (aina kuluvaa ja edellistä vuotta lukuun ottamatta) kokonaisuudessaan luettavissa pdf-muodossa. Aiemmista vuosikerroista on skannattuna vain sukututkijoita oletettavasti eniten kiinnostavia valikoituja artikkeleita.

Maiju Keynään laukkukauppiastutkimuksen haastateluaineistoista on ensimmäisessä läpikäynnissä skannattu haastattelujen kansilehdet ja luetteloitu haastateltavien tiedot - varsinaiset aineistot ovat kokonaisuudessaan luettavissa Karjalan Sivistysseuran arkistossa paperisessa muodossa.

Irja Rämän ja Pauli Laukkasen aineistot ovat sukututkijoiden omia muistiinpanoja ja koosteita - ne sopivat hyvin jatkotutkimusten pohjaksi, mutta eivät suurelta osin ole "julkaisumuotoon" muotoituja.