Karjala – Sotahistorian tiekartta

17,00

Varasto loppu

(Tuote)Osastot: , , , , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Toisen maailmansodan sotatapahtumat Karjalassa on koottu yhtenäiselle karttalehdelle, jonka pohjakartta kuvaa nykyajan tilannetta. Kartta kattaa saman alueen kuin Karjala Autoilijan tiekartta, mutta sotahistorian kartassa on kaupunkikarttojen sijaan suurennetut tiekartat Karjalan kannaksesta ja Laatokan Karjalasta.

Kartalla on esitetty talvisodan, jatkosodan ja Lapin sodan taistelupaikkoja sekä sotahistoriaan liittyviä kohteita nykyisen Suomen ja Venäjän alueella suomalaisesta näkökulmasta. Kartalle on merkitty muun muassa merkittävimmät puolustusasemat ja rintamalinjat, taistelupaikat, rannikkolinnoitukset sekä lentotukikohdat. Karttaan on merkitty myös useita lähinnä suomalaisten pystyttämiä muistomerkkejä, kenttähautausmaita sekä sotamuseoita. Kartta ei kuvaa minkään tietyn hetken sotatapahtumien tilannetta, ja talvi- ja jatkosotien taistelut onkin merkitty eri värein.

Pohjakartan tiedot, kuten tiestö, kuvaavat nykyistä tilannetta. Siten karttaa voi käyttää kotisohvan historiantutkimuksen lisäksi myös Karjalaan suuntautuvilla sotahistorian matkoilla tiekarttana ja oppaana. Nykyiset venäläiset paikannimet on merkitty sekä kyrillisin että latinaisin kirjaimin, ja mukana ovat myös vanhat suomalaiset nimet.

Sotatapahtumat on nyt tiettävästi ensimmäistä kertaa koottu yhtenäiselle kartalle, josta saa helposti yleiskuvan taisteluiden sijainneista. Kartan mittakaava on 1:800 000 ja suurennosten 1:400 000. Nykyaikainen pohjakarttatieto helpottaa kohteiden ja alueiden löytämistä nykypäivänä.

Karttakeskus 2017

Posted in Uncategorized |
Bookmark the permalink.