Karjala matkaopas

18,00

Kuvaus

Karjala Suomalainen Matkaopaskirja on ainutlaatuinen opas koko maailmassa.

Kuten muutkin Suomalaiset Matkaoppaat, se on kirjoitettu vain suomalaisille. Sen suosio on ollut hurja jo vuodesta 2001. Yhteensä Karjala-nimikettä on myyty yli 18.000 kappaletta, lisäksi Kannas-nimikettä on myyty yli 5500 kappaletta.

Kannas on ollut yhdistettynä Karjala-nimikkeeseen vuodesta 2011 alkaen. Vuoden 2011 painos myytiin loppuun 2015, ja sen jälkeen kysyntä on kasvanut uudelle painokselle.

Karjala 7.p käsittää koko Karjalan kannaksen, Karjalan tasavallan ja Solovetskin saariryhmän Vienanmerellä. Kirjassa on myös alueita Pietarin ja Syvärin väliseltä alueelta sekä Vologdan alueelta Äänisen kaakkoispuolelta. Periaatteessa kaikki kylät, joissa on asutusta ja jonne pääsee autolla, ovat mukana tavalla tai toisella. Pääsääntöisesti kirjassa ovat mukana luovutettu Karjala ja Itä-Karjala.

Venäjän kehityksestä esiintyy erilaisia tietoja eri välineissä, mutta Karjala 7 on tutkittu empiirisesti 15 eri matkan aikana loppuvuodesta 2016. Sen antama tieto on ankarasti todellisuuteen perustuvaa, ja tätä tukevat ne lähes 20.000 valokuvaa, jotka otettiin noiden tutkimusmatkojen aikana.

Venäjän kehityksen arvioidaan alkaneet nousukiitonsa vuoden 2012 aikana, minkä jälkeen alueelle on avattu satoja uusia ruokakauppoja, hotelleja ja ravintoloita. Tarkkasilmäisenä tutkijana tekijä on huomioinut nämä muutokset, ja nyt tiedot ovat ajan tasalla. Pieni notkahdus Venäjän taloudessa on ainoastaan tehnyt matkailusta tällä alueella entistä edullisempaa.

Ensimmäistä kertaa Karjala-oppaassa on myös hyödynnetty tarkkoja satelliittikuvia sekä kansainvälisiä nettikommentteja. Kirjakaupassa myytäväksi kirjaksi niitä tietoja on muokattu vain Suomalaisen Matkaoppaan bestseller-teoksessa.

Karjala-kirjan potentiaalinen lukijakunta lasketaan miljoonissa, kun huomioidaan evakkosuvut, sotahistorian harrastajat, itäkarjalaisen kulttuurin harrastajat ja sen piiristä Suomeen muuttaneet suvut sekä yleensä matkailun harrastajat.

Karjala voi herättää intohimoja, mutta jokaisen keskustelijan, matkailijan ja nojatuolimatkailijan tulisi ensin selvittää Karjalan nykytilanne tämän kirjan avulla, lukemalla ja mahdollisuuksien mukaan matkustamalla alueella. Kirja on saanut tukea Suomen tietokirjailijat ry:ltä.

7. painos 2017/05, 480 s., nid.

Posted in Uncategorized |
Bookmark the permalink.