Wikipedia-kilpailu on ratkennut

Karjalan Sivistysseura julisti 110-vuotisjuhlansa kunniaksi Wikipedia-kilpailun, jolla pyrittiin vauhdittamaan artikkeleiden kirjoittamista ja karjalankielisten Wikipedia-tietosanakirjojen avaamista julkisiksi. Kilpailu toteutettiin yhdessä Itä-Suomen yliopiston Kiännä-hankkeen kanssa. Kilpailun aikana livvinkarjalan Wikipedia julkistettiin itsenäisenä Wikipedia-tietosanakirjana. Kilpailussa kahteen karjalankieliseen Wikipediaan kirjoitettiin merkittävä määrä artikkeleita.

Viime aikoina karjalan kielen aktivistit yhä useammin puhuvat yhteisestä Wikipediasta. Kehittäminen jatkuu.

Kilpailun voitti Jelena Ruppijeva. Hän saa pääpalkinnon 500 euroa. Jelena kirjoitti ylivoimaisesti suurimman määrän kirjoituksia. Jelenan artikkelit ovat monipuolisia sekä kielellisesti korkeatasoisia. Toiseksi seura palkitsee Olga Dubitckaian (300 euroa). Olgan artikkeleissa käsitellään mm. ajankohtaisia asioita ja kehitellään uutta sanastoa. Kolmannen sijan jakavat Maria Kundozerova ja Irina Zaytseva, vienankarjalaiset kirjoittajat. Kumpikin saa palkinnoksi 100 euroa.

Karjalan Sivistysseura kiittää kaikkia osallistujia ja yhteistyökumppaneita ja toivoo, että työ karjalan kielen hyväksi jatkuu ja että Wikipedia karjalan kielellä kehittyy myös tulevaisuudessa.

Seura harkitsee kilpailun järjestämistä myös jatkossa.