KSS:n toimisto kiinni heinäkuun ajan

Karjalan Sivistysseuran toimisto on kiinni heinäkuun ajan 1.7.–31.7.2024, jolloin KSS:n toimistolla olevassa Carelica-kirjastossa ja arkistossa ei voi vierailla.

27.6. mennessä tehdyt verkkokauppatilaukset ehditään postittaa ennen lomakautta. Hyvää kesää kaikille!

Vaikka toimisto on suljettu heinäkuun ajan, Karjalan Sivistysseuran monet palvelut ovat saavutettavissa koko kesän. Ehkäpä kesälomalta löytyy aikaa tutustua esimerkiksi vanhojen valokuvien, sukutietojen, karttojen ym. aineistojen aarrearkkuun, monipuoliseen Sampo-tietokantaan.

Myös Uutisčuppu – Uudisčuppu -ajankohtaiskanavalta löytyy paljon kiinnostavia artikkeleita ja muuta luettavaa sekä suomeksi että karjalan kielellä.

Muistathan myös ilmaiset karjalan kielen oppimateriaalit KSS:n verkkosivuilla.

Lisäksi Youtubesta löytyvät kaikki Karjalainen sukuni -webinaarisarjan luennot.

Ennen 27.6. tilatut tuotteet toimitetaan ennen lomia

Viimeistään 27.6.2024 tehdyt verkkokauppatilaukset seuran omasta kaupasta ehditään postittaa tilaajille ennen kesälomia. Verkkokauppatilauksia voi tehdä myös kesälomakaudella, mutta tilaukset pystytään toimittamaan pienellä viiveellä: 28.6.–31.7. tilatut tuotteet toimitetaan elokuun alussa.

Hyvää kesää kaikille!

Haemme toimistosihteeriä – lähetä hakemus 31.5. mennessä

Haemme Karjalan Sivistysseuraan toimistosihteeriä vakinaiseen, osa-aikaiseen työsuhteeseen (21 h 45 min viikossa) 1.8.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.  

Työ tehdään seuran toimistolla Helsingin Katajanokalla neljänä päivänä viikossa maanantaista torstaihin (5 h 30 min päivässä). Työ on monipuolista, mutta sisältää myös rutiininomaisia tehtäviä. Tehtäviin kuuluu eri tietokantojen hoitoa, laskutusta, postitusta, tapahtumien valmistelua ja vaihtelevasti erilaisia avustavia toimia. Toimistosihteerinä otat myös vastaan seuran kirjasto- ja arkistoasiakkaita sekä yhteydenottoja puhelimitse ja sähköisesti. 

Toivomme sinulta hyviä asiakaspalvelu-, tietojenkäsittely- ja vuorovaikutustaitoja. Etsimme henkilöä, joka on oma-aloitteinen, omaksuu helposti uusia asioita ja pystyy itsenäiseen työhön. Arvostamme kokemusta järjestötoiminnasta ja karjalaisuuden tuntemusta. 

Palkkaus on työkokemuksesta riippuen 1450–1670 euroa/kk (60 %:n työaika). Palkka perustuu ERTOn suosituksiin (https://www.erto.fi/). Hakija voi myös esittää palkkatoiveen. 

Karjalan Sivistysseura ry on yli satavuotias kulttuurijärjestö, joka edistää karjalan kielen ja kulttuurin asemaa ja elinvoimaa Suomessa ja yli rajojen. Seura järjestää yleisötilaisuuksia, jäsentapahtumia, kustantaa julkaisuja ja toimii yhteistyössä muiden karjalaisen kulttuurin kentällä toimivien tahojen kanssa. Seura on erityisesti Itä- ja Raja-Karjalasta kotoisin olevien yhdysside. Tarkempia tietoja löytyy osoitteesta: www.karjalansivistysseura.fi  

Annamme perehdytyksen tehtävään. Mahdolliset kysymykset ja vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen voi lähettää 31.5.2024 klo 16 mennessä Karjalan Sivistysseuran toiminnanjohtaja Eila Stepanovalle: toiminnanjohtaja@karjalansivistysseura.fi

Haastattelemme hakijat kesäkuun alkupuolella.

Tervetuloa historiaseminaariin ja pruasniekkaan Helsinkiin 20.4.2024 – katso ohjelma ja ilmoittaudu

Lauantaina 20. huhtikuuta järjestettävä pruasniekka keskittyy Karjalan ja karjalaisuuden historiaan. Historiaseminaarin asiantuntevat esitykset avaavat uusia näkökulmia Neuvosto-Karjalan rakentamiseen, ja tilaisuudessa julkistetaan Pekka Vaaran odotettu, uusi teos Punainen Uhtua – Karjalan kapinasta Stalinin vainoihin. Iltaohjelmassa koetaan myös teatterin voima, kun musiikkinäytelmä Mustu loukko tuo monipuolisella otteellaan näkyväksi vaiettuun ja piilotettuun karjalaisuuteen liittyvää historiaa ja tunteita.

Pruasniekka järjestetään Helsingissä lauantaina 20.4. Kongressikeskus Paasitornissa, Paasivuorenkatu 5 A 00530 Helsinki.

Ilmoittautuminen

Pyydämme sitovat ennakkoilmoittautumiset paikkojen riittävyyden varmistamiseksi sekä ruokailua ja kahvi-/teetarjoiluja varten. Ilmoitathan samalla erityisruokavaliosi. Ilmoittautumiset 4.4.2024 mennessä sähköisesti https://link.webropolsurveys.com/S/BCF687CBD01BB081 tai Karjalan Sivistysseuran toimistoon puh. 050 5055 531 tai sähköpostitse toimisto@karjalansivistysseura.fi.

Pruasniekan ohjelma

10.00–12.00 Sukututkimusklinikat.

11.00 Vuokkiniemi-seuran vuosikokous.

11.00–13.00     Mahdollisuus omakustanteiseen yhteislounaaseen ravintola Juttutuvassa. Ennakkoilmoittautuminen

13.00–16.30 Historiaseminaari ”Henki ja materia – Kamppailu Neuvosto-Karjalasta”

Neuvosto-Karjalan asukkaat elivät 1920- ja 1930-luvulla arkeaan ideologisten kamppailujen keskellä. Karjalaiset, suomalaiset ja venäläiset aktiivit muovasivat kiivaasti uutta järjestystä. Esitelmissä tarkastellaan, millaisin keinoin Karjalan henkisiä ja materiaalisia oloja muokattiin ja mitä se tarkoitti tavallisille ihmisille.

Seminaarin yhteydessä julkistamme Pekka Vaaran uutuusteoksen Punainen Uhtua – Karjalan kapinasta Stalinin vainoihin.

  • Pekka Vaara: Osuuskuntasosialismista pakkokollektivisointiin – punasuomalaisten johtama Uhtua 1922–1935
  • Anna Laakkonen: Suomalaiset neuvostolehdistössä 1920–1937
  • Joonas Ahola: Neuvostokalevalaiset runolaulajat Uhtualta
  • Maija Koskinen: Filonovin koulukunnan Kalevala-kuvitukset ”Neuvosto-Liiton graafillisen taiteen näyttelyssä” Helsingin Taidehallissa 1934

17.00 Karjalan Sivistysseuran 118. vuosikokous. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Vuosikokouksen materiaaleja voi tiedustella 12.4. jälkeen Karjalan Sivistysseuran toimistosta puh. 050 5055 531 tai sähköpostitse toimisto@karjalansivistysseura.fi.

19.00     Tee- ja tarinaillassa Mustu loukko -musiikkinäytelmä. Ennakkoilmoittautuminen.

  • Tee- ja kahvitarjoilu väliajalla

Tervetuloa!

Rajakarjalaiset murteet

Tälle sivulle tulee linkkejä rajakarjalaisia murteita käsitteleviin materiaaleihin ja muuta Raja-Karjalaan liittyvää.

Henna Massinen, Marjatta Palander ja Vesa Koivisto: Tävvel kielel. Raja-Karjalan murrelukemisto

Henna Massisen, Marjatta Palanderin ja Vesa Koiviston kirjoittama Tävvel kielel. Raja-Karjalan murrelukemisto sukeltaa rajakarjalaiseen kieleen ja elämänmenoon. Murrelukemisto pohjautuu 1960- ja 1970-luvuilla äänitettyihin haastattelutallenteisiin, joiden kertojat ovat syntyneet vuoteen 1944 asti Suomeen kuuluneissa Raja-Karjalan pitäjissä. Murrenäytteitä on Ilomantsin itäkylistä, Korpiselästä, Suistamolta, Impilahdelta, Suojärveltä ja Salmista yhteensä runsaan 17 tunnin verran.

 

Posted in Uncategorized |
Bookmark the permalink.

Korkeakouluharjoittelijaksi Karjalan Sivistysseuraan

KSS etsii korkeakouluharjoittelijaa ajalle 1.6.–31.8.2024 (tai sopimukseen mukaan). Seura on käynnistämässä KSS-Biografia -hanketta, jonka tavoitteena on koota aineisto, kirjoittaa ja julkaista lyhyet elämäkerrat Karjalan Sivistysseurassa ja sitä edeltäneessä Vienan Karjalaisten Liitossa vaikuttaneista keskeisistä henkilöistä seuran toimintahistorian aikana. Seuran historia alkaa Itä-Karjalan kansallisista liikkeistä 1800-luvun lopulla ja jatkuu nykypäivään.

KSS-Biografia -hankkeen lähtöaineistoina ovat mm. Kansallisarkistoon talletettu seuran arkisto, Karjalan Heimo ja sen edeltäjälehdet vuodesta 1906 alkaen, seuran toiminta-aluetta käsitelleet tutkimukset, kirjallisuus ja lehdet sekä viime vuosikymmeninä seurassa vaikuttaneiden henkilöiden haastattelut.

KSS-biografia koostuu lyhyehköistä (1–2 s.) elämäkerroista, valokuvista ja mahdollisista linkeistä muuhun julkaistuun aineistoon. Elämäkerrat julkaistaan omana aineistoryhmänään KSS:n Sampo-tietokannassa www.sampo.karjalansivistysseura.fi

Hanke käynnistetään vuonna 2024, jolloin on tavoitteena kehittää julkaisujen formaatti sekä kirjoittaa ja julkaista ensimmäiset 10–20 elämäkertaa. Seuraavina vuosina aineiston keräämistä ja elämäkertojen julkaisemista jatketaan.

Korkeakouluharjoittelijan tehtävänä on kesäkauden 2024 aikana etsiä aineisto, kirjoittaa ja työstää julkaisukuntoon ensimmäiset elämäkerrat. Ensimmäisen vaiheen työskentely kestää 3–4 kk kesäkaudella 2024, hakijan kanssa tarkemmin sovittavana aikana. Harjoittelija työskentelee seuran toimistossa Helsingissä.

Tehtävä sopii opinnoissaan edistyneelle (noin 3–4 vuotta opintoja) historian, viestinnän ja/tai informaatiotutkimuksen opiskelijalle. Tehtävä edellyttää kiinnostusta Karjalan ja Suomen historiaan, kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyvää kirjallista ilmaisutaitoa.

Työtä ohjaa taustaryhmä, johon kuuluvat seuran toiminnanjohtaja, puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Työstä maksettava palkka on 1.600 €/kk. Hakijan toivotaan saavan yliopiston harjoittelutukea.

Toimita vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo viimeistään 1.3.2024 osoitteeseen toiminnanjohtaja@karjalansivistysseura.fi. Liitä hakemukseen kirjoitusnäyte laatimastasi asiatekstistä (max. 2 s.). Otsikoi viestisi ”KSS harjoittelu 2024”. Harjoittelupaikan ilmoitus on julkaistu JobTeaser-palvelussa.

Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Eila Stepanova, toiminnanjohtaja@karjalansivistysseura.fi

Karjalan Sivistysseura (KSS) on vuonna 1906 perustettu kansalaisjärjestö, jonka toiminnan alueet ovat kieli ja kulttuuri, historia ja perinne, julkaisutoiminta sekä kyykkä. KSS:n tavoitteena on yhdistää eri maissa elävät karjalaiset vaalimaan kieltään, kulttuuriaan sekä karjalaista identiteettiään. Voit tutustua seuran toimintaan osoitteessa www.karjalansivistysseura.fi

KSS:n kohdeavustukset vuodelle 2024 ovat haettavissa tammikuun ajan

Karjalan Sivistysseuran kohdeavustukset ovat haettavissa kerran vuodessa tammikuussa. Suomen- tai karjalankieliset hakemukset tulee tehdä Karjalan Sivistysseuran nettisivuilla olevalla lomakkeella, joka on käytettävissä vuosittain 1.–31. tammikuuta.

Karjalan Sivistysseura ry myöntää kohdeavustuksia keskeisille toiminta-alueilleen, jotka ovat kieli ja kulttuuri, historia ja perinne, julkaisutoiminta ja kyykkä. Seura myöntää avustukset hankkeisiin ja kohteisiin, jotka parhaiten toteuttavat seuran tavoitteita.

Hankkeiden tulee pääsääntöisesti olla toteutettavissa hakuvuoden aikana. Ensisijaisesti tuetaan aihepiirin uusia avauksia. Pitkiä työskentelyapurahoja ei myönnetä. Kohdeavustusten yhteissumma on noin 40 000 €.

Toiminnan keskeisten painopisteiden lisäksi avustettavilla kohteilla tulee olla kytkös lähinnä seuraaviin alueisiin: Vienan Karjala (ml. Suomen vanhat vienalaiskylät Kuivajärvi, Hietajärvi ja Rimmi), Aunuksen Karjala, lyydiläisten asuma-alueet Karjalan tasavallassa, Suomen entinen Raja-Karjala ja Sortavalan ympäristö, Tverin Karjala.

Kohdeavustuksia voivat hakea sekä yksityiset henkilöt että yhteisöt. Hankkeiden tulee olla toteutettavissa hakuvuoden aikana. Avustuksen saajan tulee antaa Karjalan Sivistysseuralle kirjallinen selvitys avustuksen käytöstä ja hankkeen etenemisestä päätöksessä mainittuun ajankohtaan mennessä ja siinä ilmoitetulla tavalla.

Kohdeavustuksen saajille ilmoitetaan päätöksestä hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen noin kolmen kuukauden kuluttua hakuajan päättymisen jälkeen. Avustuksia ei myönnetä jälkikäteen jo toteutettuihin hankkeisiin. Kohdeavustukset maksetaan hakijan ilmoittamalle pankkitilille. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Kohdeavustusta haetaan sähköisellä lomakkeella, jolle avataan linkki hakuajaksi tälle sivulle. Tarkemmat hakuohjeet kannattaa lukea ennen hakulomakkeen täyttämistä. Hakulomakkeeseen on suositeltavaa liittää hankesuunnitelma ja muita hakemusta täydentäviä dokumentteja.

Linkki hakulomakkeeseen: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/08a4ebf0-b94d-41ca-a12e-d18aa0554915?displayId=Fin2869689

Hakuohjeet: https://www.karjalansivistysseura.fi/wp-content/uploads/2023/12/Karjalan-Sivistysseuran-kohdeavustusten-hakuohje.pdf

Aiemmin myönnetyt avustukset: https://www.karjalansivistysseura.fi/wp-content/uploads/2023/06/Kohdeavustukset-2023-myonteiset-paatokset.pdf

Karjalan Sivistysseuran joulupuoti on avautunut verkkokaupassa

Vuodesta toiseen kirjat ovat joulun suosituimmat lahjat. Karjalan Sivistysseuran joulupuodista ja verkkokaupasta löytyy karjalankielistä kirjallisuutta ja oppimateriaaleja lapsille ja aikuisille. Kaupassamme on myös kiinnostavia julkaisuja Karjalan historiasta, perinteestä ja kulttuurista.

Uutuutena Adaman gruunu -sarjakuvasanakirjan tekijöiltä kaksi karjalankielistä muistipeliä, lapsillekin sopiva helpompi peliversio sekä haastavampi ”Löydä kuva ja sana” -peliversio, jossa etsitään pelkkien kuvaparien sijaan kuva- ja sanapareja.

Muistipelit on tehty kolmella Suomessa puhuttavalla karjalan kielen murteella, ja ne pohjautuvat aikaisemmin tehtyyn samannimiseen kuvasanakirjaan.

Kortteihin on painettu kuviin liittyvät sanat vienan-, etelä- ja livvinkarjalaksi. Näin pelaajat voivat samalla opetella yhdessä karjalan kielen sanoja. Tekijät Sanna Hukkanen ja Katerina Paalamo. Kiännökset Olga Karlova ja Ilja Mošnikov.

Karjalan Sivistysseuran joulukauppa on avoinna 20.12. saakka. Kotimaan paketit on tilattava viimeistään 20.12. klo 12., jotta ne ehtisivät perille ennen joulua.

Mikäli haluat noutaa kirjaostokset toimistolta, tee tilaus etukäteen joko soittamalla 050 505 55 31 tai sähköpostilla toimisto@karjalansivistysseura.fi.

Mikäli noudat kaupan kautta tehdyn tilauksen toimistolta Luotsikadulta, merkitse siitä tieto ostoskorissa olevaan tilauksen kommentit -kohtaan.

Tervetuloa joulupuotiin!

KSS:n opiskeluapurahat haettavissa nyt syyskuun ajan

Karjalan Sivistysseuran opiskelija-apurahat ovat haettavissa kerran vuodessa syyskuussa. Suomen- tai karjalankieliset hakemukset tulee tehdä Karjalan Sivistysseuran nettisivuilla olevalla lomakkeella 1.–30. syyskuuta. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Verkkolomakkeella hakija antaa lyhyen selostuksen karjalaisista sukujuuristaan. Tarkemmat hakuohjeet kannattaa lukea ennen hakulomakkeen täyttämistä. Hakulomakkeeseen tulee liittää opintosuoritusote.

Apurahat on tarkoitettu opiskelijoille, joiden sukujuuret ovat seuraavilta alueilta:

o Vienan Karjalassa (ml. Suomen vanhat vienalaiskylät Kuivajärvi, Hietajärvi ja Rimmi)
o Aunuksen Karjalassa
o Raja-Karjalassa tai Sortavalan ympäristössä (Sortavala, Sortavalan maalaiskunta, Ruskeala, Harlu, Pälkjärvi, Soanlahti, Korpiselkä, Suistamo, Suojärvi, Impilahti ja Salmi sekä Värtsilän ja Ilomantsin luovutetut alueet)
o Tverin Karjalassa
o lyydiläisten asuma-alueella Karjalan tasavallassa

Apurahan saajille ilmoitetaan päätöksestä sähköpostiosoitteeseen marraskuun loppuun mennessä. Kielteisistä päätöksistä ei ilmoiteta. Apurahat maksetaan vuoden loppuun mennessä hakijan pankkitilille.

Karjalan Sivistysseura ry myöntää vuosittain juuriltaan itä- ja rajakarjalaisille opiskelijoille apurahoja tutkintotavoitteeseen toisen asteen ja korkea-asteen opiskeluun hoidossaan olevien rahastojen sääntöjen mukaisesti. Apuraha myönnetään kerran yhden tutkinnon opiskeluaikana. Opintonsa aloittaville ei ensimmäisen opiskeluvuoden aikana myönnetä apurahaa. Opiskeluapurahaa ei voi saada myöskään peräkkäisinä vuosina. Suomessa opiskeleville Venäjän karjalaisille apuraha myönnetään kaksinkertaisena.

Apurahoja ei myönnetä oppisopimuskoulutuksena suoritettavien tutkintojen opiskeluun eikä yksittäisten tutkinnon osien opiskeluun. Apurahoja voidaan myöntää myös muualla kuin Suomessa suoritettavien em. tutkintoja vastaavientutkintojen opiskeluun tai kotimaisten tutkintojen osaksi hyväksyttyjen vähintään lukukauden kestävien opintojen opiskeluun ulkomailla.

Linkki hakulomakkeeseen: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/5cbf44f6-a8e0-47ce-81f0-4837047ad16f?displayId=Fin2855910

Karjalan Sivistysseuran opiskeluapurahojen hakuohjeet: https://www.karjalansivistysseura.fi/wp-content/uploads/2023/08/Opiskeluapurahojen-hakuohje.pdf

Lisää Karjalan Sivistysseuran apurahoista ja kohdeavustuksista: https://www.karjalansivistysseura.fi/yhdistys/apurahat-ja-kohdeavustukset/

Kuva: Pixabay

KSS:n toimisto kiinni heinäkuun ajan – katso nämä kesän vinkit!

Karjalan Sivistysseuran toimisto on kiinni heinäkuun ajan 1.7.-31.7.2023. Tämä tarkoittaa sitä, että KSS:n toimistolla olevassa Carelica-kirjastossa ja arkistossa ei voi vierailla. Hyvää kesää kaikille!

Karjalan Sivistysseuran monet palvelut ovat kuitenkin edelleen saavutettavissa. Nettikaupastamme voi tilata kesälukemista sateisia mökkipäiviä varten.

Jos et ole vielä tutustunut uudistuneeseen Sampo-tietokantaan, niin kesälomallahan ei ole muuta kuin aikaa.

Muista myös ilmaiset karjalan kielen oppimateriaalit KSS:n pääsivuilla.

Youtubesta löytyvät myös kaikki Karjalainen sukuni -webinaarisarjan luennot.

Menovinkiksi: Tampereella on Perinne ja propaganda Neuvosto-Karjalassa Stalinin aikaan -näyttely, jossa on folkloristi Joonas Aholan tutkimia neuvostokalevalaisia runoja Karstein Vollen kuvittamina Komuutti-tilassa. Lue lisää näyttelystä.

Uutiscuppuun tulee myös läpi kesän kaikkea kiinnostavaa ja Karjalan Sivistysseuraa kannattaa seurata sosiaalisessa mediassa:

Facebook: facebook.com/karjalansivistysseura
Instagram: instagram.com/karjalansivistysseura/
Twitter: twitter.com/KSS_tiijotus
Youtube: https://www.youtube.com/@karjalansivistysseura6968/

Tervetuloa ”Kaikki kyykkää” -tapahtumaan Seurasaareen 6. toukokuuta kello 11-13

Seurasaaren kyykkäkentällä on kaikille avoin tilaisuus tutustua kyykkään lauantaina 6.5. kello 11–13. Kaikki kiinnostuneet voivat silloin kokeilla peliä.

Monet ovat tiedustelleet mahdollisuutta tutustua perinteiseen karjalaiseen kyykkäpeliin, jonka opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt Suomen Elävän perinnön kansalliseen luetteloon osana Unescon aineettoman kulttuuriperinnön yleissopimusta. Karjalan Sivistysseuran kyykkäkerho järjestää kesän aikana Helsingissä tilaisuuksia, joissa voi seurata kokeneiden harrastajien peliä ja kokeilla itse, miten peli sujuu.

Seurasaaren ”Kaikki kyykkää” -tapahtuman lisäksi kesän aikana Pukinmäen liikuntapuistossa (Kenttätie 3, Helsinki), on torstaisin 25.5., 1.6., 15.6., 6.7. ja 3.8. peli-illat kello 18–20. Silloin kentällä pelataan Kyykkäliiton kilpailukalenteriin kuuluva kyykän Helsinki-cup. Näiden pelien yhteydessä järjestetään kiinnostuneille mahdollisuus kokeilla peliä kokeneempien opastamana.

Pukinmäen kentällä pidetään myös kahtena viikonloppuna valtakunnalliset kyykkäkilpailut. Toukokuussa ovat Boris Karppelan muistokilpailu ja Paavo Rahikaisen mukaan nimetty Paavon kyykkä 20.–21.5. Syyskuussa 2.–3.9. puolestaan on kyykkäkauden päättävä cup-finaali. Nämä viikonloppupelit alkavat kello 10 ja kestävät useamman tunnin. Niiden yhteydessä ei ole mahdollista järjestää pelikokeiluja ulkopuolisille, mutta niissä voi seurata eri puolilta Suomea tulevien pelaajien taitoja.

Kyykkäliiton tapahtumakalenteri sekä eri paikkakunnilla toimivien seurojen yhteystiedot löytyvät liiton verkkosivuilta: https://kyykkaliitto.fi/kilpailukalenteri/ & https://kyykkaliitto.fi/jasenseurat/. Helsingin kyykkätoiminnasta voi kysellä myös kyykkäkerhon sihteeriltä Pekka Pamilolta (pekka.pamilo(at)helsinki.fi, 0407690294). Tervetuloa katsomaan ja torstai-iltaisin myös kokeilemaan.

Kyykkäkalenteri kesälle 2023

6.5. lauantaina kello 11–13 ”Kaikki kyykkää” -tapahtuma Seurasaaressa

20.–21.5. lauantaina ja sunnuntaina Boris Karppelan muistokilpailu ja Paavon kyykkä kello 10 alkaen Pukinmäen urheilupuistossa (Kenttätie 3, Helsinki)

Torstaisin 25.5., 1.6., 15.6., 6.7. ja 3.8. kello 18–20 peli-ilta Pukinmäen urheilupuistossa (Kenttätie 3, Helsinki)

2.–3.9. lauantaina ja sunnuntaina Kyykkäkauden päättävä cup-finaali kello 10 alkaen Pukinmäen urheilupuistossa (Kenttätie 3, Helsinki)

Lyydi

Tälle sivulle tulee linkkejä lyydin kielen materiaaleihin ja muuta lyydinkieleen liittyvää.

Miikul Pahomov: Lüüdi-venän, venä-lüüdin sanakird’ / Людиковско-русский и русско-людиковский словарь

Lüüdi-venän, venä-lüüdin sanakird’ eli lyydi-venäjä-lyydi-sanakirja sisältää yli 19 000 sanaa. Sanakirja noudattaa lyydin kirjakieltä, jolla on kaikkien lyydin murteiden ominaisuuksia. Lyydin kirjakielen kehitys on kestänyt useita vuosikymmeniä. Sanakirja perustuu suurilta osin Lyydin digitaaliseen sanakirjaan ja murresanakirjaan

Lüüdi-venän, venä-lüüdin sanakird’ / Людиковско-русский и русско-людиковский словарь on ostettavissa myös KSS:n nettikaupasta

Lüüdi-venän, venä-lüüdin sanakird’ -teoksen julkaisua on edeltänyt myös Venä-lüüdin paginnik eli Русско-людиковский разговорник: http://lyydi.net/wp-content/uploads/2020/01/Ven%C3%A4-L%C3%BC%C3%BCdin-Paginnik.pdf

Venä-lüüdin paginnik / Русско-людиковский разговорник on ostettavissa myös KSS:n nettikaupasta

Molemmat teokset ovat Lyydiläisen seuran julkaisuja, joiden tuottamista Karjalan Sivistysseura on tukenut.

Posted in Uncategorized |
Bookmark the permalink.

KSS:n karjalaiset pidot lähestyvät – ilmoittaudu ja tule mukaan Tampereelle 22.-23.4.

Heimopäivät ja Sugrit lavalla -konsertti lähestyvät vauhdilla. Ilmoittaudu nyt ja varaa paikkasi juhliin Tampereella 22.-23.4.2023. Ilmoittautuminen on auki 17.4. asti.

Lataa ohjelma tästä linkistä

Ilmoittautumiset 17.4.2023 mennessä sähköisesti: https://link.webropolsurveys.com/S/B207C585D2C82BF8

Karjalaista irrottelua, sukujen kohtaamisia, tapaamisten riemua. Karjalaisuuden ilo kuuluu kaikille, nyt juhlitaan yhdessä. Ota mukaan kaveri tai naapuri sunnuntain Sugrit lavalla -konserttiin, jossa kuullaan suomalais-ugrilaista folkia, poppia ja runolaulua Kuhmon suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupungin hengessä.

Karjalaisten heimotapaaminen järjestetään Tampereella lauantaina 22.4. Hotelli Scandic Tampere Koskipuisto, Koskikatu 5 ja sunnuntaina 23.4. Tampereen työväentalolla, Hämeenpuisto 28. Lounasmahdollisuudet on varattu ravintola Puistoon, joka sijaitsee hotellin läheisyydessä, myös Koskipuistossa.

Luvassa on karjalaisten yhteisöjen tapaamisia ja sukututkimusklinikkaa, kirjauutuuksia ja museovierailua. Lauantaina seuran vuosikokouksen lisäksi on perinteinen tee- ja tarinailta, jossa on tietovisaa ja mukavaa yhdessäoloa ja Arto Rinteen musiikkia.

Sunnuntaina on kaikille avoin ja maksuton Sugrit lavalla -konsertti. Konsertti järjestetään Kuhmon suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupungin hengessä. Esiintyjinä hypnoottista haitarimusiikkia soittava Suistamon Sähköstä tutun Anne-Mari Kivimäen trio, runolaulun voimaan luottava Iki-Turso ja kolttayhtye Suõmmkar. Lopuksi tanssia, Antti Savilampi johdattaa! Ohjelmassa on kahvitauko. (Aiemmin ilmoitettu Loimolan Voima on valitettavasti peruuntunut.) Varaa oma maksuton paikkasi KSS:n nettikaupasta: https://www.karjalansivistysseura.fi/kauppa/heimopaivien-konsertti-23-4-2023/

Tarkempi ohjelma löytyy täältä

Ilmoittaudu mukaan täältä

Ruokailuja ja kahvi-/teetarjoiluja varten sekä vierailuun Lenin-museoon ja Sugrit lavalla -konserttiin tarvitaan sitovat ennakkoilmoittautumiset. Ilmoitathan samalla erityisruokavaliosi.
Ilmoittautumiset 17.4.2023 mennessä sähköisesti: https://link.webropolsurveys.com/S/B207C585D2C82BF8

tai Karjalan Sivistysseuran toimistoon puh. 050 5055 531 (ma-to klo 10–15) tai sähköpostitse toimisto@karjalansivistysseura.fi.

Muista myös tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/862597148179950