Venäläinen Itä-Karjalan topografinen kartasto 1:100 000 vuodelta 1935

Rukajärven suunnan historiayhdistyksen toimittama suomennettu versio.

Suomalaiset käyttivät karttakirjan venäläisiä karttoja rintamalla koko jatkosodan ajan. Karttojen paikannimien suomennos on tehty suomalaisten sodassa käyttämillä paikannimillä täydennettynä Itä-Karjalan vakiintuneilla suomenkielisillä nimillä. Suomennettuja paikannimiä on 765, joista 200 kylää, 400 järveä, 80 jokea ja 85 muuta paikkaa. Joukossa on runsaasti suomalaisten sodan aikana antamia uusien paikkojen nimiä. Hakemistossa on lisäksi suomennettujen paikkojen alkuperäiset venäläiset nimet sekä kyrillisin että latinalaisin kirjaimin.

Karttakirjan peitto on pohjois-eteläsuunnassa Kostamuksesta Porajärvelle ja itä-länsisuunnassa Suomen rajalta Murmannin radalle, yhteensä 96 A4-karttasivua.

Karttakirja on verraton apuväline 14.Divisioonan alueen sotahistorian lukemiseen ja tutkimiseen. Kirjojen, sotapäiväkirjojen ja partiokertomuksien tekstit ja maastokohdat avautuvat uudella tavalla, kun voi niitä seurata karttakirjan avulla. 2014. 134 sivua.

Posted in Uncategorized |
Bookmark the permalink.